FB_IMG_1720309290259.jpg

 

U župi Kreševo je od 3. do 7. srpnja održan Kamp dječjeg veselja, najveći projekt Frame Kreševo.

Tema ovogodišnjeg kampa je bio broj 4, a obrađivali smo 4 evanđelista, 4 strane svijeta, 4 velika proroka i 4 godišnja doba.

Prvi dan započeli smo euharistijskim slavljem, nakon čega smo objasnili pravila i podijelili djecu u četiri grupe. Svaka grupa je imala zadatak naslikati svoju zastavu. Zatim smo učili ples za ovogodišnju himnu, a nakon toga obilazile su se radionice na kojima se učilo o životu i djelovanju četvorice evanđelista. Poslije radionica bio je ručak i odmor, a zatim smo započeli s igrama.

Drugi dan je bio vezan za 4 strane svijeta. Na radionicama djeca su imala priliku upoznati se s kulturama i narodima sa svih strana svijeta. Zatim je uslijedio intervju s djecom, a nakon toga kreativna radionica na kojoj su djeca izrađivala razglednice. Poslije ručka smo igrali brojne zanimljive igre.

Tema trećeg dana su bila 4 velika proroka. Dan smo započeli tako što je svaka grupa izrađivala svoje stado ovčica i pastira jer prorok Izaija opisuje Boga kao pastira koji okuplja svoje stado, simbolizirajući njegovu zaštitu i brigu nad svojim narodom. Zatim smo na radionicama obrađivali svakog od 4 velika proroka pojedinačno. Poslije molitve i ručka započeli smo s velikom igrom - poštar, gdje su djeca morala iskoristiti svoje znanje o onome što su naučili na radionicama toga dana.

Četvrti dan na radionicama smo obrađivali 4 godišnja doba te su djeca imala priliku saditi cvijeće. Zatim su kroz kviz djeca mogla pokazati što su sve naučili na ovome kampu i osvojiti bodove za svoju grupu. Nakon molitve i ručka slijedio je, djeci najdraži, vodeni dan. Vrijeme nas je poslužilo te smo se kroz igre zabavili i rashladili prskajući se vodom.

Zadnji dan započeo je pučkom misom nakon koje smo se svi uputili u vjeronaučnu dvoranu, gdje je kroz video roditeljima bilo prikazano sve što su njihova djeca radila prethodna 4 dana te je naposljetku bilo proglašenje pobjednika.

Zahvalni smo dragome Bogu što je sve prošlo bez ikakvih problema. Ponosni smo što možemo reći da ovaj naš projekt uspijevamo održavati već deset godina te se nadamo da ćemo ga i ubuduće uspješno realizirati.

Kako je sve izgledalo možete pogledati na videu klikom OVDJE, a na Facebook stranici Frame Kreševo možete pogledati veliku galeriju fotografija.

 

 

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17