Ovih dana je iz tiska izašla nova knjiga plodnog kreševskog književnika Ante Stanića pod naslovom „Intuicijom kroz život“ , u kojoj prevladava autobiografska tematika. Iako Anto Stanić u svom izuzetno bogatom književnom opusu ima nekoliko knjiga u kojima je zabilježio mnoge zgode i nezgode sa svoje životne staze, knjiga „Intuicijom kroz život“, najdetaljniji je i najcjelovitiji prikaz autorovog životopisa.

Ovom knjigom autor nam predočava svoj život od siromašnog, ali razdraganog i lijepog djetinjstva provedenog u rodnom Crnićkom Kameniku, svakodnevnog mukotrpnog pješačenja do škole u Fojnici i natrag, učiteljske karijere, zasnivanja obitelji, odlaska sa suprugom u Njemačku pa do pokretanja vlastitog obiteljskog poduzeća, koje je zajedno sa suprugom i sinovima učinio značajnim gospodarskim subjektom u regionu.
Anto Stanić nam ovom knjigom želi reći da su na životnom putu važni vjera, sreća i sudbina, ali da se ne može zanemariti ni utjecaj intuicije tj. predosjećaja, koji nam nerijetko može poslužiti kao putokaz kad na životnoj cesti naiđemo na prepreku ili raskrižje.

Autor je knjigu učinio još zanimljivijom bilježeći zgode sa mnogobrojnih putovanja, koja je poduzimao sa ženom, sinovima i prijateljima te je kroz zabavu i druženje obišao svih pet kontinenata. Zanimljivi su i Antini filozofski stavovi o životu, vjeri, politici itd., kojima obiluje ova knjiga i potiče čitatelja na razmišljanje.  

Čitajući knjigu Ante Stanića „Intuicijom kroz život“, koja je puna životnih mudrosti „zapisanih“ na vlastitoj koži, doći ćemo do zaključka da se njegov život može okarakterizirati onom poznatom latinskom izrekom „ Per aspera ad astra“ (Kroz trnje do zvijezda.). Ova knjiga, potaknut će čitatelja na razmišljanje o važnosti intuicije prilikom donošenja važnih životnih odluka, jer ona proizilazi iz životnog iskustva, pa što je ono bogatije i intuicija je manje podložna greškama. Stoga vam preporučujemo da ovu knjigu uvrstite u svoje kućne knjižnice i iskoristite ogromno životno, književno i poduzetničko iskustvo koje je u slučaju Ante Stanića neupitno.  

                                                                 Kreševo / Ivica Kesić 

 

Intuicijom_kroz_zivot-_omot_2_pag1e-0001.jpg

 

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17