d02f8c8e-8aa8-437a-aa82-55a92ce4cd4d.jpg

 

Okosnicu kreševske Pošte, osim Branislave, Darija, Suzane i Ankice, čine tri poštara. Osim što su jedini poštari u Kreševu, zanimljivo je i da nose isto ime, Davor.

Davor Buljan - Koka, Davor Barešić - Madžar i Davor Marić - Gaga su akteri priče i nevoljko su pozirali na fotografiji iznad.

''Posao poštara je onako, zanimljiv i dinamičan, ono, 'ko zna raditi s ljudima i voli to, nije mu neki veliki problem'', rekao je prije desetak godina nesretni poštar iz Sarajeva koji se, ne baš tako mudro, okladio na Kavalu iz Grčke lige i tako prokockao mirovine Sarajevskim umirovljenicima. 

S tom tezom se slažu i naši današnji junaci koji po kiši, snijegu i suncu nose teret pošte i paketa kroz labirint ulica našeg grada.

Kažu da im posao nije težak jer je svaki dan neki drugi paket, neka druga ulica, neki drugi ljudi. 

Unatoč modernizaciji, internetu, informatizaciji i drugim terminima koji nam zagorčavaju živote pokušavajući nas ubrzati, posla za klasične poštare neće nestati. Računi, paketi, obavijesti, pisma će uvijek ljudima izmamiti osmijeh više nego obavijest na računaru i mobitelu. Jedini nam je protivnik plava koverta, kroz šalu kažu naši sugovornici.

Svakog jutra, trojica Davora krenu u svoje poštanske podvige i tako i oni čine srce i dušu Kreševa.

Obilaze naša sela i ulice, a ono što ih svu trojicu krasi je vedri duh i pozitivno raspoloženje. Uvijek su otvoreni za kratki razgovor i razbijanje monotonije, što je posebno važno kod naših starijih, kojima je poštarovo kucanje na vrata nerijetko vrhunac dana.

 

 

 

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17