bb.jpg

 

Premijer Srednjobosanske županije i ministri u Vladi SBŽ-a su održali radni sastanak s načelnicima općina u Srednjobosanskoj županiji. Na radnom sastanku se razgovaralo o kreditnom zaduženju Vlade Srednjobosanske županije i Uredbi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se uređuje pravo na isplatu pomoći od strane poslodavca, dinamika isplate i način realizacije.

Radni sastanak je imao informativni karakter, na kojem se razgovaralo o mogućem kreditnom zaduženju u iznosu od 40 milijuna KM. Sredstva iz mogućeg kreditnog zaduženja bi bila namijenjena za razvojne projekte županije i općina, te kapitalne investicije, odnosno za razvojne projekte od značaja za županiju, općine i lokalne zajednice. Svi projekti morali bi biti u Programu javnih investicija Srednjobosanske županije 2023. - 2025. godine i morali bi sadržavati svu potrebnu dokumentaciju (dozvole, projektna dokumentacija, istraživanja, itd.).

Nazočni su također razgovarali o Uredbi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se uređuje pravo na isplatu pomoći od strane poslodavca, dinamika isplate i način realizacije i odlučeno je da će se uraditi temeljna analiza po općinama i županijskim ministarstvima, ali i institucijama kojima je osnivač Županija, o mogućoj isplati u skladu s Uredbom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

 

dd.jpg

 

ee.jpg

 

 

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17