1240067-768x512.jpg

 

U petak je u Zagrebu u prisustvu preko pet stotina dobročinitelja i prijatelja Podmilačja održana donatorska večer pod geslom “Obnovimo zavjet svetom Ivi”, piše centralna.ba.

Događanje je visokim pokroviteljstvom podržao Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a svojim prisustvom brojni velikodostojnici i pripadnici crkvenog i javnog života BiH i Hrvatske: Vrhbosanski nadbiskup monsinjor dr. Tomo Vukšić, provincijal franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić, provincijal hrvatske franjevačke kapucinske provincije fra Anto Barišić, gvardijan franjevačkog samostana sv. Luke u Jajcu fra Vinko Marković, župnik i upravitelj svetišta sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju fra Filip Karadža, časna sestra franjevka Kata Karadža, misionarka u Ugandi, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske državni tajnik Zvonko Milas, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora gospođa Zdravka Bušić, izaslanik predsjednika HNS-a BiH gospodin Goran Božić, kao i brojni zastupnici Hrvatskog sabora i hrvatski dužnosnici svih razina vlasti u BiH te poznati hrvatski znanstvenik i osvjedočeni prijatelj Bosne prof. dr. Dragan Primorac.

Renato Pejak, načelnik općine Kreševo i Radoje Vidović, zastupnik u Saboru Republike Hrvatske, su zajedno s delegacijom iz Kreševa prisustvovali na ovoj donatorskoj večeri.

Organizatori večerašnje donatorske večeri su Župa sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju i udruga prijatelja kraljevskoga grada Jajca iz Zagreba, a nastupili su: ženski pjevački zbor HKD Napredak iz Jajca, operne pjevačice, fra Mirko Majdandžić i Anto Jurišić.

Projekt su podržale sve zavičajne zajednice u Zagrebu podrijetlom iz BiH kao i sve hrvatske hrvatske općine od juga do sjevera BiH, ali i gradovi Virovitica, Đakovo…

 

1240094-768x512.jpg

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17