U kreševskom Napretku u četvrtak igra hit predstava Hrvatskog narodnog kazališta Mostar pod nazivom Ženski razgovori ±1.

 

Predstava „Ženski razgovori ±1“ autorski je projekt Dragana Komadine, Biljane Čakić i ansambla predstave prema motivima zbirke eseja „Ženski razgovori“ Dušana Radovića. Komad je to o nekoliko generacija žena i pripadajućih im što prisutnih, što odsutnih muškaraca, te vječnim problemima poput zaljubljivanja, braka, prevare, karijere, bolesti, smrti – ukratko poroka svih vrsta, kako bi to sigurno u svom nadahnutom maniru pod zajednički imenitelj sveo pokojni Radović.

„Ovaj projekt nije bio nimalo lagan. To je komedija, ali jedna komedija koja pokušava obuhvatiti sve što se događa danas. Iz jedne dosta mračne situacije napravili smo nešto što ide prema praštanju, zabavi, ljubavi i prijateljstvu. Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru mjesto je u kojem se događa umjetnost i to me je fasciniralo otkako sam došla. Osjećam beskrajnu zahvalnost što sam dio scene koja se budi. Mene su teme kojima se ovo kazalište bavi iznenadile, kao i način na koji se ovdje ljudi bave kazalištem, koje bi trebalo transformirati ljude i mijenjati ono što je loše. Mislim da smo mi u tome uspjeli“, rekla je redateljica Biljana Čakić na konferenciji za novinare povodom premijerne izvedbe predstave „Ženski razgovori ±1“ Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

 

IMG-e535596bfc89800a9a2c74d25ea6ef29-V.jpg

 

 

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17