Nakon što je Dom zdravlja Kreševo početkom ove godine uspješno realizirao projekt nabave nove i moderne stomatološke stolice, slijedom praćenja postavljenih ciljeva, te standarda kvaliteta zdravstvene zaštite, uspješno je realiziran još jedan važan projekat za ovu Ustanovu. Naime, sredstvima Vlade Županije Središnja Bosna, odnosno Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Središnja Bosna, nabavljen je novi digitalni zubni Rentgen uređaja s mogućnošću radioviziografije (RVG), za potrebe stomatološke službe.

 

RVG22.jpg

 

RTG uređaj sa senzorom za snimanje zuba (RVG) omogućuje ciljanu sliku pojedinog zuba i kompjutersku analizu, preciznu dijagnozu i plan terapije. Najvažnija prednost RVG uređaja, uz olakšan i ubrzan rad je i do 95% manja doza zračenja koja se primi pri ekspoziciji u odnosu na klasični RTG.

Nabavom ovog modernog uređaja značajno će se unaprijediti rad stomatološke službe Doma zdravlja Kreševo, te olakšati liječenje pacijenata. Nabavljeni RTG uređaj omogučit će pacijentima da koriste usluge dijagnostičkog intraoralnog snimanja zuba bez odlaska u druge udaljene zdravstvene ustanove.

 

RVG33.jpg

 

Također, vrijedno je spomenuti i nabavu još dva vrijedna uređaja/aparata za potrebe JU Dom zdravlja Kreševo, tj. novog automatskog EKG aparata, te Spirometara (spirografa) za određivanje abnormalnosti dišnog sustava, odnosno medicinskog dijagnostičkog uređaja koji mjeri različite respiratorne parametre, kao što su: kapacitet pluća (potrošnja kisika), učestalost i dubinu disanja, grafičko snimanje, promjena volumena i sl., što će omogućiti pacijentima da od sada navedene usluge snimanja mogu koristiti i u Domu zdravlja Kreševo.

 

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17