Glazbena škola „Amadeus“ Kreševo, objavila je video s nastupom dvoje učenika koji su ove godine završili s glazbenim obrazovanjem u ovoj školi, Leonarda Komšića i Nikoline Tvrtković.

Kako je naveo profesor Dragan Kuliš, vlasnik glazbene škole, radi se o dvoje talentiranih i vrijednih glazbenika za koje vjeruje da će im glazba biti važan dio života. Nikolina i Leonardo svoje znanje već uvelike koriste i u javnim nastupima.

Leonardo je rado viđen gost na brojnim druženjima a posebice je značajno spomenuti da je prošle godine osvojio prvu nagradu na međunarodnom natjecanju harmonikaša u kategoriji starijih pionira, koje je održano u Tuzli. Profesor Kuliš kaže da je nagrada rezultat Leonardovog talenta i mnogo rada i da se radi o velikom priznanju jer dolazi od respektabilnog žirija sastavljenog od vrsnih profesionalaca.
Video sa skladbama koje izvodi Leonardo snimljen je na nekoliko lokacija u Kreševu što ga čini posebice interesantnim.

S druge strane, Nikolina već pet godina svira klavir na misama u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kreševu i tako zajedno s nekolicinom prijatelja iz kreševske Frame uveličava misno slavlje na radost brojnih vjernika. Nikolina kaže da joj sviranje na misama predstavlja veliku radost tim više kada čuje koliko to znači i samim vjernicima koji dolaze na mise.

Inače, glazbena škola Amadeus postoji već 15ak godina i kako kaže profesor Kuliš, za to vrijeme kroz školu je prošlo stotinjak mladih glazbenika. Nekima od njih je glazba postala životno opredjeljenje, drugima način na koji mogu razveseliti obitelj i prijatelje a neki je koriste samo za „svoju dušu“. U svakom slučaju koristi su višestruke i vjerujemo da će glazbena škola Amadeus i u narednim godinama stvarati mlade glazbenike na zadovoljstvo svih onih kojima glazba život čini ljepšim.

Za one koji žele pogledati nastupe Leonarda i Nikoline, u nastavku se nalaze linkovi na youtube, gdje su objavljeni snimci.

Leonardov Splet klasičnih i narodnih kompozicija i Nikolinin Turski marš W.A. Mozzart.
Ostale izvedbe Nikoline i Leonarda možete pronaći na njihovim youtube kanalima.

 

 Snimka_zaslona_40.png

 Leonardo_Carsija.png

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17