Stručni žiri za ocjenu filmskih/video i fotografskih radova Natjecateljskog programa sastavljen je od istaknutih predstavnika iz oblasti kulture, filmske i fotografske teorije, kritike, odabranih fotografa, filmskih autora i producenata, te predstavnika organizatora.

 

NAGRADE

Odlukom stručnog žirija viti će dodijeljene nagrade na sljedeći način:

a) za najbolji film/video Festivala

b) za najbolju fotografiju za svaku kategoriju

 

 

 Članovi žirija:

Nikola Horvat

Zaljubljenik u hodanje, hrvatski ”Thru Hiker”, magistar teologije, prvi je Hrvat koji je prohodao Pacific Crest Trail, više od četiri tisuće kilometara dugu stazu od Meksika do Kanade o čemu je napisao emotivnu i uzbudljivu knjigu "Barinški epitaf". Autor mnogih filmova, članaka i prošlogodišnji pobjednik festivala.

Denis Vranješ

Denis Vranješ - Vinci je rođen 12. ožujka 1974. u Makarskoj nad kojom se nadvija veličanstveno Biokovo, planina koja je vjerojatno najzaslužnija da se od rane mladosti počne zanimati planinama i planinarenjem. Bio je predsjednik Hrvatskog planinarskog društva “Mosor” – Split i pročelnik Stanice planinarskih vodiča Split, osnivač je Visokogorske sekcije HPD-a “Mosor” i školske sekcije “Prirodoslovci”. Za vrijeme njegovog vođenja “Mosora”, planinarski dom “Umberto Girometta” je vraćen u vlasništvo planinarskog društva (presedan u hrvatskoj sudskoj praksi), a zatim je u rekornom vremenu Dom na Mosoru i obnovljen. Nakon više desetljeća pauze, iznova je pokrenuo uspone “100 žena na vrh Mosora”, te manifestaciju posvećenu pošumljavanju Mosora “Šumske dane”, osnovao je uzdužnu transverzalu preko Mosora “Mosorski planinarski put” po uzoru na, kako kaže, “Planinarski put Bitovnja – Pogorelica – Vranica”, baš kao što je 2014. g. je, po uzoru na 3fok, na Mosoru pokrenuo Festival planinarskog filma i knjige “Mosor Film Festival”.

Predrag Kurtović

Rođen 1974. u Splitu. Član HPD-a Mosor više od 12 godina, a od 2017 postaje pročelnikom foto sekcije HPD-a Mosor. Održava tečaj planinarske fotografije i sudjeluje u organiziranju Mosor Film Festivala, kao i u organiziranju tradicionalne zimske izložbe fotografija HPD-a Mosor, koja se održava u prostorijama Foto Kluba Splita u Marmontovoj ulici.

Renato Pejak

Profesor povijesti i zemljopisa, načelnik općine Kreševo. Planinar, ribolovac i ljubitelj prirode i ekologije.

Kenan Muftić

Rođen u Sarajevu gdje je i danas živi i radi. U prirodi i planini je od malih nogu, a visokogorstvom i alpinizmom se aktivnije bavi zadnjih desetak godina. Bavi se i speleologijom, a prilično je aktivan kao turno skijaš. Zadnjih godina je radio na projektima deminiranja, od čega više od četiri godine na terenima u Africi i Tadžikistanu. Uspone na vrhove preko dvije hiljade metara verovatno broji desetinama, a od najznačajnijih treba izdvojiti, najvisi vrh Etiopije – Ras Dashen 4550 m, najviši vrh Švajcarske Douforspitze 4632 m, pik Energija (5120 m) u Fanskim Gorama (Tadžikistan), najviše vrhove Kenije, Nelion (5188 m) i Batijan (5199 m), Kilimandžaro 5890 m, Ama Dablam 6812 m, Himalaji. Nosilac je zvanja samostalni alpinista i planinarski vodič. Za uspon na Ama Dablam nagrađen je i počasnom zlatnom značkom Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine. Načelnik je sekcije za visokogorstvo i alpinizam Planinarskog društva “Zeljezničar” iz Sarajeva i član je komisije za ekspedicije Planinarskog saveza BiH.

Davor Buljan

Predsjednik BBK Kreševo, fotograf, jedan od organizatora festivala.

Boris Trogrančić

Oblasti kreacije kojima je posvećen, bilo da je riječ o profesionalnom ili volonterskom angažmanu široke su. Već deset godina bavi se snimanjem, montažom i produciranjem kratkih video filmova, fotografijom, 3D modeliranjem, animacijom, grafičkim dizajnom, jednom rječju multimedijom čija je namjera nekada biti jedan čisti umjetnički izraz, a nekada je ta ambicija suspregnuta u korist postizanja marketinške poruke. I zaista, Boris Trogrančić je po struci inženjer multimedije koji imao sreću da završi fakultet na kojem je studirao ono što voli, da radi posao za koji se školovao. I, svakako, da voli to što radi.

U žiriju Festivala je predstavnik partnera Festivala Udruženja za ruralni razvoj Alterural Sarajevo.

Općina Kreševo
Upriličen prijem za porodilje
18.04.2024 05:55

Copyright 2005-2020 KRESEVO.INFO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17